implantológia, fogbeültetés

Professzionális törődés

Megváltozott az egészséges fogak megítélésének a szerepe az utóbbi 50 évben az orvostudományban. Ma már az a kiindulási pont, hogy az ép fogsor nagyban hozzájárul testünk egészségének a megtartásához. Akár egyetlen rossz fog is felelős lehet egy komolyabb betegség kialakulásáért.

Szeretnénk, ha a pácienseink a lehető legnagyobb örömmel jönnének el a kezelésekre. Emiatt alakítottunk ki egy nyugodt, békés és türelmes környezetet, ahol mindig Ön az első. 

A lehető legmodernebb eljárásokkal dolgozunk és a legújabb fejlesztésű eszközök segítik a munkánkat. Így sokkal egyszerűbb tökéletes eredményt elérni, ami nemcsak Önnek, hanem nekünk is legalább annyira fontos!

/ dr. Veress András – vezető fogorvos /

Miért minket válasszon?

 • 120 év tapasztalat: 1974 óta működő rendelőnkben dolgozó munkatársak fogorvosi területen megszerzett összesített tapasztalata.
 • Több, mint 30 éve foglalkozunk fogászati implantátumok beültetésével.
 • Legmodernebb technológia: a legújabb trendek, eszközök, fejlesztések, kipróbált eljárások használata számunkra nagyon fontos.
 • Orvos team: egyre több az összetett, több szakterületet egyszerre érintő kezelés, egyre nagyobb hangsúlyt kap a kollégák közötti egyeztetés.
 • Fogászat, Szájsebészet, Implantológia, Fogszabályozás, Esztétikai beavatkozások egy helyen
 • Páciens központú hozzáállás: rendelőnk erőssége, hogy első a páciens. Egyéni kezelési terveket állítunk össze, és minden kezelésünkben a teljes fájdalommentességre törekszünk. Mindez nyugodt, türelmes és barátságos környezetben. Próbálja ki Ön is!

Implantológia - fogbeültetés

Mi az a fogimplantátum és mikor használjuk?

A fog implantáció a fog gyökerének pótlása, amely az állkapocsba előre kifúrt lyukban helyezkedik el a csontszövetben. A fogbeültetések során alkalmazott mai modern implantátumok anyaga tiszta, ötvözetlen titán, ami szövetbarát anyag, nem vált ki allergiás reakciót. A beültetett titán implantátumok élettartalma hosszú, az orvosi tanácsok betartása mellett akár életfogytig tartó.

Az fogimplantátumokat több helyzetben is kiválóan lehet használni: önálló fogak pótlására, hidakhoz tartófognak, kivehető fogsorok pótlására, de minden esetben a beavatkozás előtti részletes konzultáció alatt határozzuk meg a lehetséges megoldásokat.

Mi a fogimplantátum beépítésének a menete?

 1. Gondos, aprólékos tervezés: minden implantációs beavatkozás előtt meg kell határoznunk, hogy elég-e a csontszövet mennyisége és minősége, ahova az implantátum kerül. Figyelembe kell venni a fogak egymástól viszonyított távolságát és irányát is, ami meghatározza az implantátum koronájának a kialakítását és a későbbi tisztíthatóságot is.
 2. Az előre meghatározott helyre az orvos az állkapocs csontjába egy lyukat fúr (kimondottan erre a célra használható professzionális fúró, a kezelésből a páciens gyakorlatilag csak egy enyhe rezgést érez), ahova az implantátumot becsavarja. 
 3. A tiszta titán egyik tulajdonsága, hogy a csontszövetetet arra ingerli, hogy körbenője azt, így egy pár hónap alatt (3-6 hónap) létrejön az új, megerősített fog alapja, amire már a koronát is fel lehet tenni. Mindeközben átmeneti megoldással pótoljuk a fogat.
 4. A végső fogsor kialakítása során felkerül az implantátumra a rögzített porcelánkorona vagy porcelánhíd. Innentől ugyanúgy használhatja, mintha csak eredeti lenne.
 5. Folyamatos kontroll szükséges, ami nem kell, hogy sűrűbb legyen az egyébként is szokásos éves vagy féléves kontroll vizsgálatnál. A kontroll csak arra szolgál, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden a legnagyobb rendben van a beültetett implantátummal.

A kezelés ideje: 0,5 – 3 óra

Kiknek nem javasolt a fogimplantátum?

Megfelelő csontszövet mellett életkortól függetlenül bárkinek beépíthető, de vannak olyan tényezők, amelyek lassíthatják vagy akadályozhatják a beépülés folyamatát, így extra kockázatként tekintünk rájuk:

 • erős dohányzás
 • cukorbetegség
 • fogínysorvadás
 • nem megfelelő szájhigiénia
 • legyengült immunrendszer
 • csontritkulás vagy ahhoz vezető gyógyszerek szedése esetén
 • komolyabb harapási rendellenességek

Vélemények

Slide 1
Implantológia kedvezményes ajánlataink
A szép és egészséges fogsor nemcsak szebbé teszi Önt, de egészségesebbé is...
Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.

Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés + plazmaívlámpás fogfehérítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.