fájdalommentes esztétikai fogászat

Professzionális törődés

Megváltozott az egészséges fogak megítélésének a szerepe az utóbbi 50 évben az orvostudományban. Ma már az a kiindulási pont, hogy az ép fogsor nagyban hozzájárul testünk egészségének a megtartásához. Akár egyetlen rossz fog is felelős lehet egy komolyabb betegség kialakulásáért.

Szeretnénk, ha a pácienseink a lehető legnagyobb örömmel jönnének el a kezelésekre. Emiatt alakítottunk ki egy nyugodt, békés és türelmes környezetet, ahol mindig Ön az első. 

A lehető legmodernebb eljárásokkal dolgozunk és a legújabb fejlesztésű eszközök segítik a munkánkat. Így sokkal egyszerűbb tökéletes eredményt elérni, ami nemcsak Önnek, hanem nekünk is legalább annyira fontos!

/ dr. Veress András – vezető fogorvos /

Miért minket válasszon?

 • 120 év tapasztalat: 1974 óta működő rendelőnkben dolgozó munkatársak fogorvosi területen megszerzett összesített tapasztalata.
 • Több, mint 30 éve foglalkozunk fogászati implantátumok beültetésével.
 • Legmodernebb technológia: a legújabb trendek, eszközök, fejlesztések, kipróbált eljárások használata számunkra nagyon fontos.
 • Orvos team: egyre több az összetett, több szakterületet egyszerre érintő kezelés, egyre nagyobb hangsúlyt kap a kollégák közötti egyeztetés.
 • Fogászat, Szájsebészet, Implantológia, Fogszabályozás, Esztétikai beavatkozások egy helyen
 • Páciens központú hozzáállás: rendelőnk erőssége, hogy első a páciens. Egyéni kezelési terveket állítunk össze, és minden kezelésünkben a teljes fájdalommentességre törekszünk. Mindez nyugodt, türelmes és barátságos környezetben. Próbálja ki Ön is!
Block
Esztétikai fogászat

Az Ön tökéletes fogsorának a megteremtése. Mosolyogjon egész nap!

Fogkő eltávolítás

A fog tövében és felszínén megtapadó igen kemény és csúnya réteg eltávolítása.

Fogpótlás

A hiányzó fogak pótlása esztétikus, funkcionális és élethű megoldásokkal.

Fogfehérítés

A fehér fogsor fiatalságot, sikerességet és higiéniát sugall. Professzionális klinikai és otthoni megoldást is kínálunk pácienseinknek.

Fogékszer (Swarovski)

A testékszerek közül az egyik legkülönlegesebb a fogékszer, amihez a Swarovski speciális kristályait ajánljuk.

Esztétikai fogászat

Az utóbbi évtizedekben a fogsor ápoltságának a szerepe kiemelkedő lett társadalmunkban. Fogazatunk és ezen keresztül mosolyunk az egyik legfontosabb kiegészítője megjelenésünknek. Mivel a száj egy jelentős fókuszpont az arcon, a mosoly az első dolog, amit a leggyakrabban megfigyelnek rajtunk.

A mosoly boldogságot, magabiztosságot fejez ki. Pozitív hangulatot áraszt. Biokémiailag endorfinokat szabadít fel, melyektől jobban érezzük magunkat. Ha mosolygunk, a többiek visszamosolyognak.

Nem véletlen tehát, hogy vonzódunk a mosolygós emberekhez. A mosoly gyakran játszik fontos szerepet mind magánéleti, mind szakmai sikereinkben is. Mosolyunk szépítése tehát igencsak „megtérülő beruházás” lehet, ha nem születtünk tökéletes fogsorral vagy az életünkben bekövetkezett fogkárosodásokat kell korrigálnunk.

Szerencsére manapság már szinte minden problémára kínál megoldást az egyre komolyabb esztétikai és funkcionális igények elé állított fogorvos. Összefoglalva az esztétikai fogászat célja, hogy a fogsor ne csak ápolt legyen, hanem annak is nézzen ki.

Minden beavatkozáskor figyelembe vesszük az esztétikai szempontokat, azaz, hogy a beavatkozások után a fogsor ugyanúgy vagy még szebben nézzen ki, mint előtte.

Esztétikai kezeléseink:

 • Esztétikus tömések, felépítések
 • Belle Glas, porcelán betétek (inlay, onlay)
 • Direkt héjak, porcelán héjak
 • Fémmentes porcelán pótlások
 • Gradia porcelán betétek (inlay, onlay)
 • Teljes kerámia koronák (E.max press)

Fogkő eltávolítás

Mi az a fogkő és miért alakul ki?

A legalaposabb és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Mit okoz, ha nem kerül eltávolításra a fogkő?

 • Elcsúnyítja a fogsort: a fogkő érdesebb felületén könnyebben tapad meg az elszíneződés, ami ápolatlanság és fogromlottság hatását kelti.
 • Kellemetlenné teszi a leheletet: a fogkő nagyon kellemetlen leheletet ad, sokszor rosszabbat, mint a szuvas fog.
 • Hosszabb távon az ínyt irritálva ínygyulladáshoz vezet, ami okozhat csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést.

Videó prezentáció a Youtube-ról:

A kezelés menete és költsége

 1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Általában a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
 2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
 3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
 4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
 5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt egyénileg mindenkivel megbeszéljük.

A kezelés ideje: 1 óra

Fogpótlás

Milyen fogpótlásokat javaslunk?

Rendelőnkben az összes fogpótlási lehetőséget eléri. Ezek közül az esetet megvizsgálva, a konzultáció során választjuk ki a legmegfelelőbb megoldást.

Fix fogpótlás megoldások:

 • Ideiglenes koronák, hidak
 • Üvegszálas csapok
 • Fémkerámia koronák, hidak
 • Porcelán leplezésű aranyhidak
 • Cirkon koronák, hidak (CAD/CAM)
 • Ragasztott hidak (csiszolás nélkül, foganyag kímélő, inlay híd, direkt híd)

Kivehető fogpótlás megoldások:

 • Teljes kivehető protézisek
 • Részlegesen kivehető protézisek

Kombinált fogpótlás:

 • Részlegesen vagy teljesen kivehető protézis fix pótlással kombinálva

Fogfehérítés

Professzionális - klinikai fogfehérítés

Elsősorban esztétikai kérdés, hogy a fogai mennyire fehérek. Az utóbbi két évtizedben, ahogy a fiatalabb generáció számára a szabályos és fehér fogak egyre természetesebbek lettek, az egész társadalomban megnőtt az igényes, fehér fogsor iránti igény. A fehér fogsor fiatalságot, sikerességet és higiéniát sugall.

Javasoljuk, hogy először professzionális – klinikai fogfehérítést vegyen igénybe, és utána fenntartó kezelésként használja az otthoni fogfehérítő szettet. Így az eredmény nemcsak lélegzetelállító, hanem rendkívül tartós is marad.

 • Fogfehérítés előtt fontos, hogy megvizsgáljuk a fogai jelenlegi állapotát.
 • Az ultrahangos fogkőeltávolítás és a polírozás polír krémmel gondoskodik arról, hogy megszabadítsuk fogsorát a felesleges lerakódásoktól és elszíneződésektől.

A professzionális - klinikai fogfehérítés menete és költsége

 1. A szennyeződésektől és lerakódásktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
 2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
 3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

Fehérítő anyag (zselé): Beyond Maxx
A kezelés ideje: ~50 perc

Fehéredés: 8-10 árnyalat 

Az otthoni fogfehérítés

A fogfehérítés a fogakról vett lenyomat alapján a fogtechnikus által készített sínnel és az ebbe behelyezhető fogfehérítő géllel történik.

Fehérítő szett: Philips Zoom NiteWhite
Fehéredés: 4-5 árnyalat 

Fogékszer

Napjaink egyik szépészeti trendje, hogy kifejezzük magunkat különféle tetoválásokkal, testékszerekkel, aminek az egyik legkülönlegesebb formája a fogékszer, amihez a Swarovski speciális kristályait ajánljuk. 

 • A fogékszer felhelyezése fájdalommentes
 • Kizárólag szervezetbarát anyagokkal dolgozunk.
 • A fogékszer nagyságrendileg 6-10 hónapig marad a fogon, de egyénileg nagyon változó. Van, akinek 1 hónapig bírja, míg másnál akár egy évig is.
 • Kizárólag ragasztásos technikával helyezzük fel a fogékszereket. Miután leesik az ékszer, maradhat a fogon egy minimális ragasztó, ami ha kézi erővel nem jönne le, kérem jöjjön el hozzánk és eltávolítjuk.

Vélemények

Slide 1
Esztétikai fogászati kedvezményes ajánlataink
A szép és egészséges fogsor nemcsak szebbé teszi Önt, de egészségesebbé is...
Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.

Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés + plazmaívlámpás fogfehérítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.