szájsebészet

Professzionális törődés

Megváltozott az egészséges fogak megítélésének a szerepe az utóbbi 50 évben az orvostudományban. Ma már az a kiindulási pont, hogy az ép fogsor nagyban hozzájárul testünk egészségének a megtartásához. Akár egyetlen rossz fog is felelős lehet egy komolyabb betegség kialakulásáért.

Szeretnénk, ha a pácienseink a lehető legnagyobb örömmel jönnének el a kezelésekre. Emiatt alakítottunk ki egy nyugodt, békés és türelmes környezetet, ahol mindig Ön az első. 

A lehető legmodernebb eljárásokkal dolgozunk és a legújabb fejlesztésű eszközök segítik a munkánkat. Így sokkal egyszerűbb tökéletes eredményt elérni, ami nemcsak Önnek, hanem nekünk is legalább annyira fontos!

/ dr. Veress András – vezető fogorvos /

Miért minket válasszon?

 • 120 év tapasztalat: 1974 óta működő rendelőnkben dolgozó munkatársak fogorvosi területen megszerzett összesített tapasztalata.
 • Több, mint 30 éve foglalkozunk fogászati implantátumok beültetésével.
 • Legmodernebb technológia: a legújabb trendek, eszközök, fejlesztések, kipróbált eljárások használata számunkra nagyon fontos.
 • Orvos team: egyre több az összetett, több szakterületet egyszerre érintő kezelés, egyre nagyobb hangsúlyt kap a kollégák közötti egyeztetés.
 • Fogászat, Szájsebészet, Implantológia, Fogszabályozás, Esztétikai beavatkozások egy helyen
 • Páciens központú hozzáállás: rendelőnk erőssége, hogy első a páciens. Egyéni kezelési terveket állítunk össze, és minden kezelésünkben a teljes fájdalommentességre törekszünk. Mindez nyugodt, türelmes és barátságos környezetben. Próbálja ki Ön is!
Block
Implantológia - fogbeültetés

Akár életfogytig tartó fogpótlási megoldás. A fog gyökerének a pótlása.

Csontpótlás

Beültetésekhez, ha szükséges, feljavítjuk a szájüreg csontozatát, hogy hosszú távon stabil maradjon az implantátuma.

Nyálkahártya-műtétek, ínyplasztika

A felhúzódott fogínyt műtéti úton tudjuk ínyplasztikával helyreállítani.

Fog- és gyökéreltávolítás

A már menthetetlen fog és annak gyökerének eltávolítása.

Arcüregemelés

Amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő vagy megfelelő csontozattal az implantátum behelyezéséhez, akkor van szükség az arcüreg megemelésére.

Gyökércsúcs-resectio

Amennyiben a gyökér csúcsánál valamilyen gyulladásos folyamat alakul ki, akkor a gyökér csúcsát vagy annak gyulladt részét eltávolítjuk.

Implantológia - fogbeültetés

Mi az a fogimplantátum és mikor használjuk?

A fog implantáció a fog gyökerének pótlása, amely az állkapocsba előre kifúrt lyukban helyezkedik el a csontszövetben. A fogbeültetések során alkalmazott mai modern implantátumok anyaga tiszta, ötvözetlen titán, ami szövetbarát anyag, nem vált ki allergiás reakciót. A beültetett titán implantátumok élettartalma hosszú, az orvosi tanácsok betartása mellett akár életfogytig tartó.

Az fogimplantátumokat több helyzetben is kiválóan lehet használni: önálló fogak pótlására, hidakhoz tartófognak, kivehető fogsorok pótlására, de minden esetben a beavatkozás előtti részletes konzultáció alatt határozzuk meg a lehetséges megoldásokat.

Mi a fogimplantátum beépítésének a menete?

 1. Gondos, aprólékos tervezés: minden implantációs beavatkozás előtt meg kell határoznunk, hogy elég-e a csontszövet mennyisége és minősége, ahova az implantátum kerül. Figyelembe kell venni a fogak egymástól viszonyított távolságát és irányát is, ami meghatározza az implantátum koronájának a kialakítását és a későbbi tisztíthatóságot is.
 2. Az előre meghatározott helyre az orvos az állkapocs csontjába egy lyukat fúr (kimondottan erre a célra használható professzionális fúró, a kezelésből a páciens gyakorlatilag csak egy enyhe rezgést érez), ahova az implantátumot becsavarja. 
 3. A tiszta titán egyik tulajdonsága, hogy a csontszövetetet arra ingerli, hogy körbenője azt, így egy pár hónap alatt (3-6 hónap) létrejön az új, megerősített fog alapja, amire már a koronát is fel lehet tenni. Mindeközben átmeneti megoldással pótoljuk a fogat.
 4. A végső fogsor kialakítása során felkerül az implantátumra a rögzített porcelánkorona vagy porcelánhíd. Innentől ugyanúgy használhatja, mintha csak eredeti lenne.
 5. Folyamatos kontroll szükséges, ami nem kell, hogy sűrűbb legyen az egyébként is szokásos éves vagy féléves kontroll vizsgálatnál. A kontroll csak arra szolgál, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden a legnagyobb rendben van a beültetett implantátummal.

A kezelés ideje: 0,5 – 3 óra

Kiknek nem javasolt a fogimplantátum?

Megfelelő csontszövet mellett életkortól függetlenül bárkinek beépíthető, de vannak olyan tényezők, amelyek lassíthatják vagy akadályozhatják a beépülés folyamatát, így extra kockázatként tekintünk rájuk:

 • erős dohányzás
 • cukorbetegség
 • fogínysorvadás
 • nem megfelelő szájhigiénia
 • legyengült immunrendszer
 • csontritkulás vagy ahhoz vezető gyógyszerek szedése esetén
 • komolyabb harapási rendellenességek

Csontpótlás

Mi az a csontpótlás és mikor szükséges?

A fogimplantátum beültetésének előfeltétele, hogy elég és jó minőségű csontba tudjuk a csavart beültetni, különben később a beültetett fog kilazulhat vagy akár ki is eshet. Ha nincs elegendő csont vagy annak sűrűsége nem megfelelő, akkor van szükség a csont pótlására. 

Elmondható, hogy többnyire két oka van annak, ha nincs elegendő vagy megfelelő csont:

 • korábbi fogvesztés hatására az állkapocs szerkezete lazul, ha nem kap folyamatos terhelést a rágástól
 • krónikus fogínygyulladás, aminek következtében az elszaporodó baktériumok felemésztik a csontot is

A csontpótlás fajtái

 1. Természetes csontpótló anyag felhasználásával: állati eredetű orvosi csontpótló anyag
 2. Mesterséges csontpótló anyag felhasználásával: orvosi szintetikus csontpótló anyag
 3. Csontátültetés: a páciens más csontjából (pl. sípcsont, csípő, stb…) veszünk ki egy darabot, amit a hiányzó területre illesztünk többnyire csavarok segítségével.

Nyálkahártya-műtétek, ínyplasztika

Ínyrecesszió és fognyaki érzékenység

Az íny szerepe a fogaink egészsége és épsége érdekében kiemelkedő, hiszen az íny veszi körbe, pozícionálja és védi a fogat. Az íny visszahúzódása jelentősen megnövelheti a fogérzékenységet, valamint ínyvérzés, később ínygyulladás is lehet a következménye, ami a fogak meglazulásához vagy akár elvesztéséhez is vezethet.

Kialakulásának okai

 1. Erős és nem megfelelő fogmosási technika
 2. Az íny genetikailag vékony szerkezete
 3. Fogak torlódása vagy nem megfelelő ívben állása

Kezelése

A felhúzódott fogínyt műtéti úton tudjuk ínyplasztikával helyreállítani. A helyreállítás mértéke függ a csont károsodásának mértékétől, de mindenképpen a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk.
Ennek a következménye többoldalú:

 • egészséges fogíny és fogak
 • kellemes lehelet
 • esztétikailag is szép, egészséges fogsor

Fog- és gyökéreltávolítás

Mikor kell egy fogat eltávolítani?

 • Bölcsességfog (fájdalommal járó eset)
 • Erősen szuvasodott fog, amit már nem lehet megmenteni
 • Külső behatás következtében (pl. baleset) nagyon mozgó fog
 • Fogszabályozás érdekében

A fog- és gyökéreltávolítás fajtái

 • Egyszerű rutinbeavatkozás: a fogorvos helyi érzéstelenítésben egy fogóval eltávolítja a fogat a gyökérrel együtt
 • Komplikáltabb, szájsebészeti beavatkozás, amikor a fogat már nem lehet egy egyszerű fogóval eltávolítani (pl. kiterjedt fogszuvasodás vagy tekergő foggyökér esetén). A legtöbb esetben a bölcsességfogak eltávolítása is ebbe a kategóriába esik

Arcüregemelés (Sinuslift)

Mi az arcüregemelés?

Amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő vagy megfelelő csontozattal az implantátum behelyezéséhez, akkor van szükség az arcüreg megemelésére.

Az arcüreg megemelés során a csonthiányos helyre csontképző serkentő anyag kerül, aminek hatására megindul a csontképzés. Miután létrejött a megfelelő mennyiségű és minőségű csontszövet, alkalmassá válik a terület az implantátum beépítésére.

Gyökércsúcs-resectio

Gyökércsúcs-resectio, azaz gyökércsúcs eltávolítás

Elsődleges célunk, hogy minden megmenthető fogat a lehető legtovább használatban tartsunk. Alapszabály, hogy a saját fog mindig a legjobb. Azonban néha előfordul, hogy egy „többnyire kezelt fog” gyökércsúcsánál valamilyen gyulladásos folyamat alakul ki, és ilyenkor a gyökér csúcsát vagy annak gyulladt részét eltávolítjuk.

A folyamat során a gyulladt részek eltávolításával és a terület kitisztításával megakadályozzuk, hogy a gyulladás tovább terjedjen. A gyökércsúcs eltávolítása csak gyökérkezelt fognál lehetséges. Hosszú felépülési idővel kell számolni, ami nagyságrendileg 5-12 hónap közé kalkulálható.

Vélemények

Slide 1
Szájsebészeti kedvezményes ajánlataink
A szép és egészséges fogsor nemcsak szebbé teszi Önt, de egészségesebbé is...
Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.

Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés + plazmaívlámpás fogfehérítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.