fogorvosi kezelések

Professzionális törődés

Megváltozott az egészséges fogak megítélésének a szerepe az utóbbi 50 évben az orvostudományban. Ma már az a kiindulási pont, hogy az ép fogsor nagyban hozzájárul testünk egészségének a megtartásához. Akár egyetlen rossz fog is felelős lehet egy komolyabb betegség kialakulásáért.

Szeretnénk, ha a pácienseink a lehető legnagyobb örömmel jönnének el a kezelésekre. Emiatt alakítottunk ki egy nyugodt, békés és türelmes környezetet, ahol mindig Ön az első. 

A lehető legmodernebb eljárásokkal dolgozunk és a legújabb fejlesztésű eszközök segítik a munkánkat. Így sokkal egyszerűbb tökéletes eredményt elérni, ami nemcsak Önnek, hanem nekünk is legalább annyira fontos!

/ dr. Veress András – vezető fogorvos /

Miért minket válasszon?

 • 120 év tapasztalat: 1974 óta működő rendelőnkben dolgozó munkatársak fogorvosi területen megszerzett összesített tapasztalata.
 • Több, mint 30 éve foglalkozunk fogászati implantátumok beültetésével.
 • Legmodernebb technológia: a legújabb trendek, eszközök, fejlesztések, kipróbált eljárások használata számunkra nagyon fontos.
 • Orvos team: egyre több az összetett, több szakterületet egyszerre érintő kezelés, egyre nagyobb hangsúlyt kap a kollégák közötti egyeztetés.
 • Fogászat, Szájsebészet, Implantológia, Fogszabályozás, Esztétikai beavatkozások egy helyen
 • Páciens központú hozzáállás: rendelőnk erőssége, hogy első a páciens. Egyéni kezelési terveket állítunk össze, és minden kezelésünkben a teljes fájdalommentességre törekszünk. Mindez nyugodt, türelmes és barátságos környezetben. Próbálja ki Ön is!
Block
Fogkő eltávolítás

A fog tövében és felszínén megtapadó igen kemény és csúnya réteg eltávolítása.

Fogpótlás

A hiányzó fogak pótlása esztétikus, funkcionális és élethű megoldásokkal.

Esztétikai fogászat

Az Ön tökéletes fogsorának a megteremtése. Mosolyogjon egész nap!

Szájhigénia és parodontológia

A fogakat körülvevő tartószövetek, -az íny és a fogmedercsont- gyógyítása, és azok egészségének megőrzése.

Gyökérkezelés

Megoldás sérült, gyulladt vagy elhalt fogbelű fogak megmentésére.

Gyermekfogászat

A fogorvoslás leghálásabb feladata a kicsik ellátása, ami különleges türelmet és kedvességet igényel.

Szűrővizsgálat

Fogászati problémák megelőzése prevenciós programmal.

Konzultáció, kezelési terv és árajánlat

A fogászati beavatkozások egyénre szabott megtervezése.

Fogászati röntgendiagnosztika

Fogkő eltávolítás

Mi az a fogkő és miért alakul ki?

A legalaposabb és rendszeres fogmosás mellett is kialakulhatnak lerakódások a fogközökben és a fogak alsó részén. Itt nem pusztán el nem távolított ételmaradékról, hanem un. dentális plakkról van szó. A plakk egy baktériumok, ételmaradványok és nyálkasejtek által létrehozott vékony biofilmréteg, ami előzménye a fogkő kialakulásának.

Ez a baktériumokkal teli plakkréteg idővel megköti a szájban található ásványi anyagokat, így alakul ki a fogkő. A folyamat gyorsasága, intenzitása egyénfüggő, mindenkinél egyedi. Befolyásolják genetikai és szájhigiénés szempontok. Azonban előbb-utóbb elkerülhetetlenül kialakul és el kell távolítani.

Mit okoz, ha nem kerül eltávolításra a fogkő?

 • Elcsúnyítja a fogsort: a fogkő érdesebb felületén könnyebben tapad meg az elszíneződés, ami ápolatlanság és fogromlottság hatását kelti.
 • Kellemetlenné teszi a leheletet: a fogkő nagyon kellemetlen leheletet ad, sokszor rosszabbat, mint a szuvas fog.
 • Hosszabb távon az ínyt irritálva ínygyulladáshoz vezet, ami okozhat csontpusztulást, fogágy betegséget, foglazulást és végső soron fogelvesztést.

Videó prezentáció a Youtube-ról:

A kezelés menete és költsége

 1. Fogkő eltávolításra általában félévente – évente járnak hozzánk a pácienseink. Általában a fogsor állapotának felülvizsgálatakor.
 2. A fogkövek eltávolításához egy ultrahangot kibocsátó eszközzel végigmegyünk a fogak felszínén és tövében. Az ultrahang lepattintja a fogakról a fogkövet.
 3. Az elszíneződések jelentős részét homokfújó berendezéssel távolítjuk el, amellyel tökéletes végeredményhez jutunk.
 4. Ezután egy speciális  ápolópasztával végigpolírozzuk a fogakat.
 5. A kezelés többnyire fájdalommentes, hiszen a fogak felszínén dolgozunk, de egyénileg eltérhet a fájdalomérzet. Van olyan páciensünk, aki kéri a teljes fogsorának elérzéstelenítését, mert az ő teljes kezelés alatti nyugalmához ez szükséges. Ezt egyénileg mindenkivel megbeszéljük.

A kezelés ideje: 1 óra

Fogpótlás

Milyen fogpótlásokat javaslunk?

Rendelőnkben az összes fogpótlási lehetőséget eléri. Ezek közül az esetet megvizsgálva, a konzultáció során választjuk ki a legmegfelelőbb megoldást.

Fix fogpótlás megoldások:

 • Ideiglenes koronák, hidak
 • Üvegszálas csapok
 • Fémkerámia koronák, hidak
 • Porcelán leplezésű aranyhidak
 • Cirkon koronák, hidak (CAD/CAM)
 • Ragasztott hidak (csiszolás nélkül, foganyag kímélő, inlay híd, direkt híd)

Kivehető fogpótlás megoldások:

 • Teljes kivehető protézisek
 • Részlegesen kivehető protézisek

Kombinált fogpótlás:

 • Részlegesen vagy teljesen kivehető protézis fix pótlással kombinálva

Esztétikai fogászat

Az utóbbi évtizedekben a fogsor ápoltságának a szerepe kiemelkedő lett társadalmunkban. Fogazatunk és ezen keresztül mosolyunk az egyik legfontosabb kiegészítője megjelenésünknek. Mivel a száj egy jelentős fókuszpont az arcon, a mosoly az első dolog, amit a leggyakrabban megfigyelnek rajtunk.

A mosoly boldogságot, magabiztosságot fejez ki. Pozitív hangulatot áraszt. Biokémiailag endorfinokat szabadít fel, melyektől jobban érezzük magunkat. Ha mosolygunk, a többiek visszamosolyognak.

Nem véletlen tehát, hogy vonzódunk a mosolygós emberekhez. A mosoly gyakran játszik fontos szerepet mind magánéleti, mind szakmai sikereinkben is. Mosolyunk szépítése tehát igencsak „megtérülő beruházás” lehet, ha nem születtünk tökéletes fogsorral vagy az életünkben bekövetkezett fogkárosodásokat kell korrigálnunk.

Szerencsére manapság már szinte minden problémára kínál megoldást az egyre komolyabb esztétikai és funkcionális igények elé állított fogorvos. Összefoglalva az esztétikai fogászat célja, hogy a fogsor ne csak ápolt legyen, hanem annak is nézzen ki.

Minden beavatkozáskor figyelembe vesszük az esztétikai szempontokat, azaz, hogy a beavatkozások után a fogsor ugyanúgy vagy még szebben nézzen ki, mint előtte.

Esztétikai kezeléseink:

 • Esztétikus tömések, felépítések
 • Belle Glas, porcelán betétek (inlay, onlay)
 • Direkt héjak, porcelán héjak
 • Fémmentes porcelán pótlások
 • Gradia porcelán betétek (inlay, onlay)
 • Teljes kerámia koronák (E.max press)

Szájhigiénia és parodontológia

Elsősorban az íny egészségével, esetleges megbetegedéseivel foglalkozik a paradontológia. Az ínybe bele van helyezve a fog, ezért az íny egészsége nagyban meghatározza a fogazatunk egészségét is. Hiába szépek és erősek a fogaink, ha egyszer csak kiesnek. Na pont ezt akadályozza meg a paradontológus szakember.

Parodontológiai kezeléseink:

 • Ultrahangos fogkőeltávolítás
 • Polírozás, intraorális homokfúvás
 • Érzékeny fogak kezelése
 • Mozgó fogak fixálása, megerősítése üvegszállal
 • Íny, nyálkahártyabetegség kezelése, műtéte
 • Fogágyműtétek csontfelépítéssel
 • Harapásemelők, fogvédők

Gyökérkezelés

Ameddig csak lehetséges, tartsuk meg az eredeti fogainkat! Ez amiatt fontos, hogy akármilyen profi implantátumot is építünk be vagy szuper fogpótlást készítünk, soha nem lesz olyan erős, tartós, mint az eredeti. Sajnos ez az igazság.

Amennyiben a fogban található romlás eléri a fogbelet és ott gyulladást okoz vagy a fog elhal, gyökérkezelésre van szükség, ami lényegében a fog gyökerének a kitisztítását, kifertőtlenítését és betömését jelenti.

A kezelés több alkalomból áll, általában 2-3 kezelés szükséges, de ez a helyzet súlyossága alapján változhat. Lényege, hogy megmentsük a saját fogat, ami aztán még sok évtizeden keresztül is tökéletesen funkcionál.

Kezelések:

 • Gépi csatornahossz mérés és feltágítás
 • Thermoplasztikus tömés

Fontos!
Az a közhiedelem alakult ki, hogy csak akkor kell elmenni fogorvoshoz, amikor már fáj. Amikor még nem fáj a fog, akkor is lehet akár komoly probléma a fogaival! Szóval amit mindenkinek javaslunk, hogy fél évente jöjjön el egy felülvizsgálatra és nézzük meg, van-e elváltozásra irányuló jelzés.
Amennyiben a foga meleg vagy forró ételre érzékenységet mutat, akkor ez elég jó jele annak, hogy valószínűsíthetően gyökérkezelésre van szükség.

Ilyen és egyéb fájdalmakkal járó helyzetekben kérjük, hogy bejelentkezés helyett hívjon minket: +36 1 214 8493

Fogzománcerősítés, azaz iontoforézises fluor bevitel

Mire jó?

Az iontoforézises fluor bevitellel a fogzománcot tudjuk erősíteni. Ezáltal a fog ellenállóbb lesz a szuvasodással és a hőingerekkel szemben.

Kinek javasolt?

 • Fogszuvasodás megelőzésére. Különösen azoknak, akik hajlamosabbak a fogszuvasodásra. (De gyakorlatilag mindenkinek, akinek van saját foga.)
 • Fognyaki érzékenység csökkentésére, valamint kopott, érzékeny rágófelületek, szabaddá vált dentin felületek kezelésére.

A biokémiai elv:

A kemény fogszövetek fő szervetlen alkotóeleme a hidroxil-apatit Ca10(PO4)6(OH)2.
Az apatitnak a fogakban előfordul egy másik formája, a fluor-apatit Ca10(PO4)6(F)2. Ez akkor jön létre, ha a hidroxilapatit hidroxil ionja kicserélődik fluorid ionra. Ami ebből nekünk fontos, hogy ettől a zománc ellenállóbbá válik a savas behatásokkal szemben. Ehhez fluorid iont kell juttatnunk a zománcba.

Hogyan tudunk fluoridot juttatni a zománcba?

Egyrészt a fogkrémekben található fluorid ionnal. Ennél a módszernél az ion csere esélye rendkívül alacsony.

Van azonban ennél egy sokkal hatékonyabb módszer: A Dention készülékkel végzett iontoforézises fluorbevitel.

Hogyan működik a Dention készülék?

Egy speciális kanálba fluoridos gélt helyezünk. Ezt felhelyezzük a fogakra és néhány mA áramot vezetünk bele. Ennek segíségével eredményesen juttatjuk a fluorid ionokat a fog belsejébe.

Egy kezelés általában 4 percig tart egy fogíven.

Mennyire biztonságos?

A készülék használata során max. 5 mA áramerősség leadására képes. Áramforrásként 4 db ceruza elem (4xAA) szolgál, mely teljesen biztonságossá teszi a használatot.

Mennyire fáj a kezelés?

Egyáltalán nem fáj. A kezelés közben olykor enyhe bizsergést lehet érezni.

Hogyan kell alkalmazni?

A kezelőorvos/dentálhigiénikus által javasolt módon, de általában:

 • Fogszuvasodás megelőzésére fogívenként 3×4 perces kezelés kb. 7 napos szünettel.
 • Fogszabályzó kezelés tartama alatt, különösen fix készülék esetén célszerő havonta egy kezelést alkalmazni.
 • Fognyaki érzékenység csökkentésére, illetve kopott, érzékeny rágófelületek, szabaddá vált dentin felületek kezelésére, napi egyszeri 4 perces, 3 napon át tartó kezelés.

Kiknek nem javasolt a kezelés?

Terhes nőknek, peacemakert viselő embereknek, 6 évesnél fiatalabb gyermekeknek és fluoridra érzékenyeknek.

Gyermekfogászat

A gyermekekkel való törődés az élet egyik leghálásabb feladata. Nekünk fogorvosoknak két dologgal kell nagyon vigyáznunk:

 1. külön türelemmel és figyelemmel legyünk a kicsikre. A bizalmat ki kell építeni, mert ők ha valamit nem akarnak, akkor az nem lesz! Ráadásul a bizalmat nagyon könnyű elveszíteni, ami abból a szempontból fontos, hogy a gyermek – majd később a felnőtt – fog-e járni fogorvoshoz vagy sem. Szóval nagy a tét…
 2. 100%-osan kell a fájdalmat kontrollálnunk. A várható fájdalmat előre meg kell beszélnünk, és ha lehet, akkor elkerülnünk. Mondjuk ebben nincs különbség a felnőtt kezelésekben sem… Sajnos nem minden fájdalom kerülhető el. Injekcióval gyakorlatilag meg tudjuk szüntetni a fájdalomérzetet bármilyen kezelésről is van szó, azonban az injekció beadása is fájdalommal jár.

Kezelések:

 • Barázdazárás
 • Traumásan sérült fogak ellátása
 • Fogpótlás
 • Fogtömés

Szűrővizsgálat

Ön jár évente fogászati szűrővizsgálatra? Ha nem, akkor mindenképpen kezdje el, mert egy csomó későbbi kezeléstől és egyéb beavatkozásoktól kíméli meg magát. 

Sokan félévente járnak, mert a fogaink épsége összefüggésben van a testünk belső egészségével is. A legtöbb komoly műtétet el sem végzik, mielőtt a fogainkat ne hozatnánk rendbe.

Sokaknak vannak félelmei, ez teljesen normális, bár ma már a fájdalmat szinte teljesen blokkolni tudjuk a fogorvosi beavatkozások alatt. 

Jöjjön el bármilyen témában szeretne konzultálni, csapatunk az Ön rendelkezésére áll!

Konzultáció, kezelési terv és árajánlat

A szakmai protokollok betartásával és az egyéni igények figyelembevételével a pácienssel közösen alakítjuk ki a kezelési tervet.

Fogászati röntgendiagnosztika

Góckutatás fogászati röntgen alapján: felmérjük, hogy vannak-e krónikus gyulladások a fog körüli szövetekben.

Caries diagnosztika: fogszuvasodás diagnosztika, a szabad szemmel nem látható területeken található-e fogromlás.

Fogbeültetést megelőzően a csontkínálat feltérképezése, esetleges csontpótlás szükségességének megállapítása.

Vélemények

Slide 1
Fogorvosi kedvezményes ajánlataink
A szép és egészséges fogsor nemcsak szebbé teszi Önt, de egészségesebbé is...
Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.

Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés + plazmaívlámpás fogfehérítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.