professzionális fogfehérítés

Professzionális törődés

Megváltozott az egészséges fogak megítélésének a szerepe az utóbbi 50 évben az orvostudományban. Ma már az a kiindulási pont, hogy az ép fogsor nagyban hozzájárul testünk egészségének a megtartásához. Akár egyetlen rossz fog is felelős lehet egy komolyabb betegség kialakulásáért.

Szeretnénk, ha a pácienseink a lehető legnagyobb örömmel jönnének el a kezelésekre. Emiatt alakítottunk ki egy nyugodt, békés és türelmes környezetet, ahol mindig Ön az első. 

A lehető legmodernebb eljárásokkal dolgozunk és a legújabb fejlesztésű eszközök segítik a munkánkat. Így sokkal egyszerűbb tökéletes eredményt elérni, ami nemcsak Önnek, hanem nekünk is legalább annyira fontos!

/ dr. Veress András – vezető fogorvos /

Miért minket válasszon?

 • 120 év tapasztalat: 1974 óta működő rendelőnkben dolgozó munkatársak fogorvosi területen megszerzett összesített tapasztalata.
 • Több, mint 30 éve foglalkozunk fogászati implantátumok beültetésével.
 • Legmodernebb technológia: a legújabb trendek, eszközök, fejlesztések, kipróbált eljárások használata számunkra nagyon fontos.
 • Orvos team: egyre több az összetett, több szakterületet egyszerre érintő kezelés, egyre nagyobb hangsúlyt kap a kollégák közötti egyeztetés.
 • Fogászat, Szájsebészet, Implantológia, Fogszabályozás, Esztétikai beavatkozások egy helyen
 • Páciens központú hozzáállás: rendelőnk erőssége, hogy első a páciens. Egyéni kezelési terveket állítunk össze, és minden kezelésünkben a teljes fájdalommentességre törekszünk. Mindez nyugodt, türelmes és barátságos környezetben. Próbálja ki Ön is!

Professzionális - klinikai fogfehérítés

Mikor érdemes fogainkat fehéríttetni?

Elsősorban esztétikai kérdés, hogy a fogai mennyire fehérek. Az utóbbi két évtizedben, ahogy a fiatalabb generáció számára a szabályos és fehér fogak egyre természetesebbek lettek, az egész társadalomban megnőtt az igényes, fehér fogsor iránti igény. A fehér fogsor fiatalságot, sikerességet és higiéniát sugall.

Rendelői vagy otthoni fogfehérítés?

Javasoljuk, hogy először professzionális – klinikai fogfehérítést vegyen igénybe, és utána fenntartó kezelésként használja az otthoni fogfehérítő szettet. Így az eredmény nemcsak lélegzetelállító, hanem rendkívül tartós is marad.

Fogfehérítés előtt

 • Fogfehérítés előtt fontos, hogy megvizsgáljuk a fogai jelenlegi állapotát.
 • Az ultrahangos fogkőeltávolítás és a polírozás polír krémmel gondoskodik arról, hogy megszabadítsuk fogsorát a felesleges lerakódásoktól és elszíneződésektől.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás és polírozás ideje: ~1 óra

Illusztrációs videó a kezelésről (Youtube):

A kezelés menete és költsége

 1. A szennyeződésektől és lerakódásoktól mentesített fogsort szájterpesszel tesszük a beavatkozáshoz kényelmessé.
 2. Védőszemüveg viselése mellett a fogakra helyezzük a hidrogén-peroxid tartalmú zselét, ami a 3*15 perc aktiváló plazmaívlámpa bevilágítás során eltávolítja az elszíneződéseket és kifehéríti a fogsort.
 3. A fehéredés mértéke függ a fog felépítésétől (a pótlások nem fehérednek) és genetikájától, nem mindenkinek ugyanaz a mértéke. Általánosságban 8-10 árnyalat fehéredés érhető el egy kezelés alatt.

Fehérítő anyag (zselé): Beyond Maxx
A kezelés ideje: ~1 óra

Fehéredés: 8-10 árnyalat 

A kezelés után

Közvetlenül a fogfehérítő kezelés után egy pár óráig ne mosson fogat, mert a zománcnak vissza kell nyernie eredeti keménységét. 

A professzionális – rendelői fogfehérítés tökéletes kiegészítője az otthoni fogfehérítés, azonban ezek használatának gyakoriságáról a kezelőorvosával egyeztessen. 

Általánosságban elmondható, hogy a rendelői fogfehérítést több évente egyszer kell csak elvégeztetni, és a fehérség tartósságát befolyásolja a genetika, az életmód, szájhigiéné, tehát összességében eléggé egyedi.

A kezelés utáni két hétben általában 2 árnyalatot veszít a fehérségből a fog, ez teljesen szokványos. Azaz, ha például 10 árnyalat kifehéredés valósult meg a kezelés után, akkor 8 árnyalatúra változik két hét alatt. Utána pedig tartja a fehérséget.

Negatív mellékhatások

Amennyiben ellenőrzött körülmények mellett, fogorvos irányítja a beavatkozást, úgy semmilyen negatív mellékhatása sincs a professzionális – rendelői fogfehérítésnek. Sem a fogak anyaga, szerkezete, sem a nyálkahártya vagy a szájüreg nem roncsolódik a beavatkozás során tartósan.

Ami fontos, hogy kezelőorvosa tanácsait kövesse a fogfehérítés után és az otthoni rendszer alkalmazása során is, és akkor teljes biztonságban lehet hosszú időn keresztül magabiztosan fehér mosolya!

Otthoni fogfehérítés

Mikor érdemes fogainkat fehéríttetni?

Elsősorban esztétikai kérdés, hogy a fogai mennyire fehérek. Az utóbbi két évtizedben, ahogy a fiatalabb generáció számára a szabályos és fehér fogak egyre természetesebbek lettek, az egész társadalomban megnőtt az igényes, fehér fogsor iránti igény. A fehér fogsor fiatalságot, sikerességet és higiéniát sugall.

Rendelői vagy otthoni fogfehérítés?

Javasoljuk, hogy először professzionális – rendelői fogfehérítést vegyen igénybe, és utána fenntartó kezelésként használja az otthoni fogfehérítő szettet. Így az eredmény nemcsak lélegzetelállító, hanem rendkívül tartós is marad.

Videó a használatról (Youtube):

Az otthoni fogfehérítés

A fogfehérítés a fogakról vett lenyomat alapján a fogtechnikus által készített sínnel és az ebbe behelyezhető fogfehérítő géllel történik.

Fehérítő szett: Philips Zoom NiteWhite
Fehéredés: 4-5 árnyalat 

Vélemények

Slide 1
Fogfehérítés kedvezményes ajánlataink
A szép és egészséges fogsor nemcsak szebbé teszi Önt, de egészségesebbé is...
Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.

Fogkő levétel + homokfúvásos polírozás + érzéstelenítés + plazmaívlámpás fogfehérítés

Your entry level screening package covering peripheral arterial disease, heart disease and stroke assessment, body composition and biometric analysis.